Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Τους έπιασε ο φακός την κατάλληλη στιγμή


Η Φωτογραφία τού «στιγμιότυπου» υπήρξε πάντοτε η ευκολότερη είσοδος στον κόσμο τής «προσωπικής» φωτογραφίας. Το ενδιαφέρον του θέματος σε συνδυασμό με την ταχύτητα αντίδρασης του φωτογράφου και το πάγωμα της κίνησης, αποσπούν την προσοχή πολλών θεατών.
Η διαδικασία τής φωτογραφικής λήψεως συνδέεται άμεσα με το αποτέλεσμα, το οποίο πολλές φορές με λίγη τύχη, είναι εκπληκτικό και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μια πιο λεπτομερή και καλλιτεχνική προσέγγιση.


Έτσι μια επιλογή τέτοιων θεμάτων, φωτογραφιών δηλαδή, που σχετίζονται με το πάγωμα της κίνησης, αντλήσαμε από διάφορους ερασιτέχνες συγχωριανούς μας φωτογράφους, οι οποίοι κυνηγούσαν την τυχερή στιγμή.
 Η θεματολογία; ανυποψίαστοι αλλά και υποψιασμένοι νέοι, οι οποίοι βρέθηκαν στο στόχαστρο του φωτογραφικού φακού, την κατάλληλη στιγμή και έτσι με το «πάγωμα της κίνησης» η εικόνα «έγραψε» και απέδωσε το θέμα με την δική της διαλεκτική.



Άλλοι εκφραστικοί, άλλοι σκεφτικοί, άλλοι εκστατικοί, και άλλοι αστειευόμενοι, ο καθένας στη τυχερή στιγμή του, «πάγωσαν» και με λίγη διάθεση για καλλιτεχνική δημιουργία, επεξεργάστηκαν στο photoshop και προέκυψε το παρακάτω αποτέλεσμα. 

επικοινωνιστε μαζι μας