Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Η Ηθοποιός Βάγια Γουλοπούλου


Στιγμές απίστευτες και μοναδικές, και «Μαγικά Χριστούγεννα στα Τρίκαλα», έζησαν όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τις φετινές θεατρικές διαδραστικές παραστάσεις παντομίμας, στον μήλο των ξωτικών.
Εμψυχωτής, η ηθοποιός, κλόουν και διασκεδαστής, Βάγια Γουλοπούλου.
Η συγχωριανή μας, Βάγια Γουλοπούλου, έχει καλλιτεχνική φλέβα και πηγαίο ταλέντο και ασχολείται εδώ και χρόνια γενικότερα με το θέατρο.


-Ως Κλόουν ασχολείται με το θέατρο Παντομίμα και υποδύεται άψογα το ρόλο της με την χαρακτηριστική εμφάνιση που οφείλεται στο μέικ-απ, τις πολύχρωμες περούκες, τα αστεία καπέλα και τα περίεργα ρούχα που φοράει, ενώ κινείται και μιλάει κωμικά προκαλώντας το γέλιο στους παρευρισκομένους.


-Ως κωμικός διασκεδαστής, ασκεί το επάγγελμά της σε οποιοδήποτε χώρο κληθεί να παρουσιάσει τις ικανότητές της, κυρίως σε παιδικές εκδηλώσεις.

Στα ομαδικά παιχνίδια, τα οποία είναι κατάλληλα για τις παιδικές ηλικίες εκτός από τα διάφορα τρικ, μουσική, χορό, διαγωνισμούς, μπαλοvοκατασκευές, δωράκια στους νικητές ασχολείται και με το θεατρικό παιχνίδι.


Μέσα από την παντομίμα το παιδί εκφράζει συναισθήματα και σκέψεις, όχι για να αναπληρώσει το λόγο αλλά για να τον εμπλουτίσει. Η παντομίμα οδηγεί το παιδί στην οργανωμένη και πειθαρχημένη εκφραστική κίνηση. Δίνει τη δυνατότητα σε όλο το σώμα να κάνει σαφή τα αισθήματα και τις παρορμήσεις και να μεταδώσει αυτό που αποτελεί βίωμα, συγκίνηση, χαρά, κάποιο καίριο και ουσιαστικό κομμάτι της ύπαρξης του. 



Η παντομίμα βασίζεται στο σώμα, την αίσθηση και τη φαντασία.
Το παιδί εκφράζει συναισθήματα και σκέψεις βασιζόμενο στο σώμα, στην αίσθηση, στη φαντασία. Στην παντομίμα υπάρχει λόγος μόνο που δεν είναι εκφωνούμενος.


-Ως εμψυχώτρια του θεατρικού εργαστηρίου εργάζεται στο θεατρικό εργαστήρι στον Πύργο Τρικάλων.
Το Θεατρικό Εργαστήρι έχει ως έδρα το χώρο του 6ου  Δημοτικού παιδικού σταθμού  Πύργου και δέχεται παιδιά από νηπιακής μέχρι εφηβικής ηλικίας. Συγκεκριμένα λειτουργούν τμήματα: νηπίων, δημοτικού και  γυμνασίου. Η διδασκαλία και το διδακτικό υλικό είναι προσαρμοσμένα στην ηλικία και στα ενδιαφέροντα των σπουδαστών του εργαστηρίου. Τα παιδιά μαθαίνουν να έρχονται σε επαφή με καταστάσεις από την καθημερινότητα τους. 


Μέσα από τη δημιουργία μιας ιστορίας-παραμυθιού σταδιακά συνειδητοποιούν τα όρια ανάμεσα στη φαντασία και στο πραγματικό. Το θεατρικό παιχνίδι ταυτίζεται με τη δραματοποίηση ή τη δημιουργία φανταστικών καταστάσεων και τη δράση μέσα σε αυτές. 


Επίσης τα μεγαλύτερα παιδιά μαθαίνουν την διαδικασία και την οργάνωση μιας παράστασης. Σημαντικό και το ότι δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να συμμετέχουν τα ίδια σε θεατρική παράσταση, γεγονός που αποτελεί εμπειρία με πολλά οφέλη για αυτά.


-Ως ηθοποιός έχει ερμηνεύσει διάφορους ρόλους και συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις υποδύοντας χαρακτήρες του αρχαίου ελληνικού θεάτρου. 
Είναι ευτύχημα που, από το πηγαίο ταλέντο της Βάγιας Γουλοπούλου, νέοι άνθρωποι έχουν την δυνατότητα να γαλουχηθούν και να εισπράξουν την μαγεία και το ήθος της τέχνης που υπηρετεί στον τόπο μας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας