Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΛΕΥΚΩΜΑ: Τα Μετέωρα …με μια άλλη ματιά…


Κυκλοφόρησε, σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων το νέο βιβλίο του Δημήτρη Τσιγάρα με τίτλο, "ΛΕΥΚΩΜΑ: Τα Μετέωρα …με μια άλλη ματιά…"
Πρόκειται για ένα Συλλεκτικό, δίγλωσσο βιβλίο (Ελληνική & Αγγλική γλώσσα), στις σελίδες του οποίου περικλείονται κείμενα και εικόνες από έναν τόπο παγκοσμίως γνωστό για το μοναδικό του τοπίο.
Μέσα από τις σελίδες του λευκώματος ο αναγνώστης γνωρίζει τα Μετέωρα σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής, πολιτιστικής, θρησκευτικής, και ιστορικής ζωής.


Αναδεικνύεται η ιστορία των ιερών μονών, η αρχιτεκτονική τους, τα σπάνια κειμήλια, ο τρόπος ζωής και γενικότερα οι φυσικές ομορφιές της περιοχής.
Είναι μια προσπάθεια αρμονικού δεσίματος, σε ένα ενιαίο σύνολο, της ιδιόρρυθμης ατμόσφαιρας του τοπίου με μια άλλη ματιά. Με την τέχνη της σκιτσογραφίας.
Έργα φιλοτεχνημένα με πενάκι σε λευκό χαρτί, μονόχρωμες απεικονίσεις που αποτελούν μια εκφραστική πρόταση για την γκρίζα αγριάδα των κατακόρυφων βράχων, την γαλήνια ατμόσφαιρα του μοναστηριακού χώρου και την ζωή των κατοίκων της γύρω περιοχής.


Οι εικόνες φορτισμένες με συναισθήματα, που δίνουν την ευκαιρία για ένα ταξίδι με το νου.
Ένα ταξίδι εκεί όπου η φύση, η πραγματικότητα και η τέχνη συνθέτουν ένα σύνολο συναισθημάτων.
Εκεί όπου συναντήθηκαν ανεπανάληπτα και αριστουργηματικά η θεία δημιουργία με την ανθρώπινη παρέμβαση, ο πλούτος του τοπίου με το μεγαλείο της αρχιτεκτονικής, η μοναχική έκφραση με την ιστορία και τον πολιτισμό.
Εκεί όπου το πνεύμα και η ύλη, το θείο και το ανθρώπινο, ο πόνος και η χαρά, συμπορεύτηκαν αρμονικά αιώνες τώρα.


Παρακάτω παρουσιάζουμε ένα δείγμα από εικόνες που περιλαμβάνονται στο λεύκωμα.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας