Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Ο χορός Ζumba



Ένα χορευτικό πρόγραμμα με χορό Ζumba από τα χορευτικά τμήματα της Σχολής χορού «ΤΕΡΨΙΣ», στο Μύλο των ξωτικών στα Τρίκαλα 2013.
Χοροδιδάσκαλοι: Θανάσης Μπουργάνης και Γεωργία Τσιγάρα.

Η zumba αποτελεί την τελευταία μόδα στη γυμναστική, έχοντας κερδίσει τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο.
Την δεκαετία του '80 ήταν το αερόμπικ. Ακολούθησε το step, η yoga, το pilates και πολλά άλλα είδη.
Όμως, ο χορός zumba αποτελεί ένα πρόγραμμα γυμναστικής, που περιλαμβάνει στοιχεία από αερόμπικ και χορούς από: χιπ-χοπ, σάμπα, σάλσα, μάμπο, λάτιν κ.ά.
Η Ζumba δεν διδάσκεται απλώς ως ένα μάθημα χορού, αλλά ως ένα πρόγραμμα γυμναστικής, και μάλιστα είναι η πιο διασκεδαστική μορφή άσκησης.
Η ευχάριστη φύση του μαθήματος, όπου εναλλάσσονται αργοί και γρήγοροι ρυθμοί, γυμνάζει ταυτόχρονα όλο το σώμα, τους γλουτούς και τους κοιλιακούς, και συμβάλει σημαντικά στην καύση θερμίδων, με πολλαπλά οφέλη.
Επίσης, συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της αντοχής, της ευλυγισίας, του μυϊκού συστήματος, και του κυκλοφορικού, ενδυναμώνοντας την καρδιά και τους πνεύμονες. 
Έχει την ιδιότητα να δημιουργεί ευχάριστη διάθεση στον ασκούμενο και να μειώνει το στρες, καθιστώντας το ένα είδος ψυχοθεραπείας.
Ο Θανάσης Μπουργάνης και η Γεωργία Τσιγάρα είναι πιστοποιημένοι χοροδιδάσκαλοι της Zumba και διδάσκουν το χορό στη σχολή χορού «ΤΕΡΨΙΣ» στα Τρίκαλα.

επικοινωνιστε μαζι μας