Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Η ημερίδα από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Τρικάλων


Μια εξαιρετική και άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα, διοργάνωσε την Παρασκευή 21-2-2014, το απόγευμα στο Δημαρχείο Τρικάλων, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Τρικάλων με θέμα «Διδάσκοντας Ιστορία σε κρίσιμους καιρούς».
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση του βιβλίου «Κριτικές προσεγγίσεις του ναζιστικού φαινομένου: από την ιστοριογραφία και την πολιτική θεωρία στη σχολική ιστορική μάθηση», από τον Αγαθοκλή Αζέλη, Διδάκτορα Ιστορίας.


Στη συνέχεια ο Άγγελος Παληκίδης Λέκτορας Διδακτικής της Ιστορίας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ανέπτυξε το θέμα «Τι (δεν) διδάσκουμε για το Ναζισμό στο ελληνικό σχολείο».
Ακολούθησε η Βασιλική Σακκά Ιστορικός, Διδάκτωρ στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και Ιστορία - Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Μεσσηνίας με το θέμα «Προσεγγίζοντας την ιστορία του 19ου και 20ου αιώνα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση:  Στοχοθεσία και διαχείριση της ύλης σε ένα δύσκολο πλαίσιο».


Την εκδήλωση έκλεισε η Διδάκτωρ Ιστορίας, Θεατρολόγος-Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Πειραιά Κατερίνα Μπρεντάνου, με το θέμα «Εχθροί της δημοκρατίας: ο Ναζισμός- Το διδακτικό υλικό του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων».



Πηγή: trikalanews.gr

επικοινωνιστε μαζι μας