Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Αιγυπτιακοί περιστεριώνες



Οι Αιγυπτιακοί περιστεριώνες, ή περιστερώνες, σε πολλές αιγυπτιακές πόλεις αλλά και κατά μήκος πολλών δρόμων ατενίζουν ψηλότερα από πολλά κτίρια σαν όρθιες πήλινες καμινάδες και χρησιμοποιούνται για την εκτροφή των περιστεριών.
Οι Αιγυπτιακοί περιστερώνες είναι κατασκευασμένοι και κτισμένοι από φυσικά τούβλα λάσπης και είναι ιδιαίτερα διαδεδομένοι σε μια εξαιρετικά κοινή θέα σε όλη τη χώρα.
Σε πολλά μέρη της Αιγύπτου οι περίεργοι περιστεριώνες είναι ένα σημαντικό μέρος του πολεοδομικού σχεδιασμού
Είναι τόσο διαδεδομένοι ώστε να αποτελούν ένα μέρος της αιγυπτιακής εθνικής ταυτότητας.


Παρά το γεγονός ότι, σε πολλές πόλεις της δυτικής Ευρώπης, τα περιστέρια θεωρούνται παράσιτα, και αρουραίοι με φτερά, στην Αίγυπτο θεωρούνται χρήσιμα, με διατροφική αξία και εκτρέφονται σε αστικές περιοχές μέσα σε Περιστερώνες.
Σε μια χώρα με περιορισμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, το περιστέρι είναι ένα μέρος της καθημερινής διατροφής, και χρήσιμο αγαθό για τη σίτιση ενός έθνους.
Σε όλη την Αίγυπτο, τα περιστέρια καταναλώνονται ως τρόφιμα, και τα περιττώματά τους θεωρούνται και χρησιμοποιούνται ως ένα πολύτιμο λίπασμα.


Παραθέτουμε παρακάτω μια συλλογή από πανέμορφους Αιγυπτιακούς περιστεριώνες.

Συναυλία-Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη


Το «Μουσείο Τσιτσάνη» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Βαρούσι» οργανώνουν Συναυλία – Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη, που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 17 Ιουνίου 2014 και ώρα 9 το βράδυ στην πλατεία Αγίας Επίσκεψης.
Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή την συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου δημιουργού, καθώς και τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Βαρούσι».


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει συναυλία με την ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης» που θα παρουσιάσει ένα απάνθισμα από τα ομορφότερα τραγούδια του Τσιτσάνη, καθώς και σύντομη ομιλία για τη ζωή και το έργο του Τσιτσάνη από τον ερευνητή και συγγραφέα Θεόφιλο Αναστασίου.

επικοινωνιστε μαζι μας