Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

«Στα Χρόνια του Τσιτσάνη…»




Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ στα πλαίσια των εκδηλώσεων «ΤΣΙΤΣΑΝΕΙΑ 2014» και με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το θάνατο του σπουδαιότερου Έλληνα δημιουργού Βασίλη Τσιτσάνη, οργανώνει μουσική παράσταση με τίτλο «Στα Χρόνια του Τσιτσάνη…» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 στο Μύλο Ματσόπουλου.
Η παράσταση έχει σκοπό να αναδείξει  τη σημαντικότητα της δημιουργικής προσφοράς του Βασίλη Τσιτσάνη στο λαϊκό τραγούδι και τον ελληνικό πολιτισμό περιγράφοντας ταυτόχρονα το μουσικό το κοινωνικό και ιστορικό περιβάλλον του περασμένου αιώνα από το 1915 που γεννήθηκε ο Τσιτσάνης μέχρι το 1984 που έφυγε από τη ζωή.
Με άξονα το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη σε κάθε χρονική περίοδο θα παρουσιάζεται όλος ο μουσικός πλούτος των Ελλήνων δημιουργών, αρχίζοντας από τα ρεμπέτικα που ήταν η πηγή έμπνευσης  του Τσιτσάνη, τα λαϊκά τραγούδια που έγραψαν κορυφαίοι συνθέτες που επηρεάστηκαν από τις καινοτομίες που εισήγαγε ο Τσιτσάνης στην Ελληνική μουσική, μέχρι τους μετέπειτα σύγχρονους μεγάλους συνθέτες που δημιούργησαν ένα καινούργιο μουσικό σύμπαν και με δηλώσεις τους χαρακτήρισαν τον Τσιτσάνη ως δάσκαλο τους.
Το μουσικό μέρος της παράστασης  θα αναλάβει η ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης» που είναι τμήμα του «Μουσείου Τσιτσάνη», οι ενορχηστρώσεις έχουν γίνει από τον  μαέστρο της ορχήστρας Σάκη Κοντονικόλα, και θα συμμετέχουν κατά αλφαβητική σειρά οι ερμηνευτές: Αντωνίου Μπάμπης, Θεοδωρίδης Φώτης, Μπελιμέζου Χριστίνα, Όκκας Κώστας, Πέτρου Γιάννης, Πουλιανίτη Μαρία, Πρεβέντης Θανάσης, Στάθης Κώστας, Τζάνης Γιώργος, Τρικόπουλος Γιάννης, Τσίνα Άσπα και η μικρή Ρέα. Φιλική Συμμετοχή: Δημήτρης Κόκοτας. Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Στέλιος Καραγιώργος, Σκηνοθεσία : Αχιλλέας Λέρας, Υπεύθυνη Οργάνωσης: Ευαγγελία Μπουντούρη.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

επικοινωνιστε μαζι μας