Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Σύσκεψη των δημοτικών αρχόντων στο Βαλτινό



Στο Βαλτινό βρέθηκε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, την περασμένη Παρασκευή, και συγκεκριμένα στο Δημαρχείο (Καλλιδένδρου), όπου και έγινε η συνάντηση που διοργάνωσε ο αντιδήμαρχος Κίμωνας Αναστασόπουλος, ο οποίος ορίστηκε περιφερειακός αντιδήμαρχος του τομέα Β (είναι υπεύθυνος για τα χωριά των πρώην δήμων Καλλιδένδρου, Κόζιακα, Φαλώρειας).
Ο Αντιδήμαρχος λοιπόν, συγκάλεσε σε σύσκεψη όλους τους προέδρους των συμβουλίων των τοπικών κοινοτήτων των παραπάνω δημοτικών ενοτήτων, για να λάβουν σαφείς οδηγίες από τον δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.


Η σύσκεψη είχε διττό χαρακτήρα.
Ο πρώτος, ενημερωτικός. Δηλαδή, να ενημερωθούν οι πρόεδροι για ζητήματα θεσμικά και τεχνικής – γραφειοκρατικής φύσης.
Ο δεύτερος, οργανωτικός. Να συμφωνηθεί, δηλαδή, άμεσα ο τρόπος οργάνωσης της συνεργασίας, τόσο των προέδρων με τον αντιδήμαρχο για τα χωριά των Δημοτικών Ενοτήτων Καλλιδένδρου, Φαλώρειας, Κόζιακα, όσο και της αντιδημαρχίας με τις υπηρεσίες του Δήμου.


Ο Δήμαρχος τόνισε και σε αυτή τη συνάντηση (είχε προηγηθεί η αντίστοιχη διαδικασία για τον τομέα Α), ότι κύριος και βασικός όρος είναι η συνεργασία όλων. Ζητήματα καθημερινότητας, από τη γεώτρηση μέχρι τα χόρτα και από την ύδρευση μέχρι τα απορρίμματα, θα αντιμετωπίζονται με βάση τον κεντρικό σχεδιασμό, ο οποίος αντικαθιστά αποσπασματικές και μονομερείς ενέργειες που είχαν παγιωθεί.
Ταυτοχρόνως, στη σύσκεψη συζητήθηκαν ειδικότερα θέματα για ορισμένα χωριά, θέματα που επείγουν και χρήζουν άμεσης λύσης.


επικοινωνιστε μαζι μας