Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Από το Βαλτινό στην Ευρώπη μέσω προγράμματος


Η εξωστρέφεια και η συνεργασία με πολίτες άλλων χωρών, ως στοιχείο της κοινωνικής έκφρασης των κατοίκων του Δήμου Τρικκαίων, εκφράστηκαν με τον καλύτερο τρόπο σήμερα το πρωί, στο Δημαρχείο. Μαθητές και εκπαιδευτικοί από έξι χώρες, μετέχοντες σε δράση του προγράμματος Comenius, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο.
Οι επισκέπτες φιλοξενούνται σε σπίτια μαθητών από το Βαλτινό, το Γυμνάσιο του οποίου είναι ο συνδιοργανωτής του προγράμματος με τίτλο «Let's First Understand Our National Heritage in Order to Define And Build Our European Identity» («Ας καταλάβουμε πρώτα την εθνική μας κληρονομιά, για να ορίσουμε και να “χτίσουμε” την ευρωπαϊκή μας ταυτότητα»). 
Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές από Ρουμανία, Τουρκία, Νορβηγία, Ισπανία, Πολωνία, Λετονία και Εσθονία επισκέπτονται και γνωρίζουν διάφορα σημεία του Δήμου και του νομού Τρικάλων.


Ο κ. Παπαστεργίου, μαζί με την αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Βασιλένα Μητσιάδη, υποδέχτηκαν τους επισκέπτες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον Δήμαρχο να αναφέρεται στο ποιόν του Δήμου και να απαντά σε ερωτήσεις. Ενθουσιασμένοι οι φιλοξενούμενοι, που, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της ρουμανικής ομάδας, ένας Δήμαρχος αφιερώνει χρόνο για να τους συναντήσεις, έβγαλαν πλήθος φωτογραφιών εις ανάμνησιν, ενώ δέχθηκαν με χαρά ως δώρο, ένα ενημερωτικό για τον νομό μας τεύχος, που προετοίμασε ο αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων κ. Κυρίτσης.

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα υλοποιεί το Γυμνάσιο Βαλτινού


Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius, που υλοποιεί το Γυμνάσιο Βαλτινού, θα επισκεφθεί την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 9.00 τον Δήμαρχο Τρικκαίων η ομάδα Comenius "Let's First Understand Our National Heritage in Order to Define And Build Our European Identity". Στο πρόγραμμα Comenius συμμετέχουν, εκτός από το Γυμνάσιο Βαλτινού, σχολεία από την Ρουμανία, Τουρκία, Νορβηγία, Ισπανία, Πολωνία, Λετονία και Εσθονία. Οι αποστολές των χωρών θα παραμείνουν στην Ελλάδα μέχρι το Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014.


Κατά την παραμονή τους θα επισκεφτούν τα Μετέωρα, την Κέρκυρα, ενώ την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Γυμνασίου Βαλτινού αποχαιρετιστήρια εκδήλωση, την οποία θα στηρίξουν με την ευγενική προσφορά προϊόντων τους οι παρακάτω.
Πιτσαρία ΒΕΝΕΤΙ, Λιλή – Σαλάτες ΒΙΟΣΑΛ - Φούρνος ΔΙΑΛΕΧΤΟ - Ψυγεία ΚΛΙΑΦΑΣ - Κρέατα ΜΑΡΑΒΑΣ - ΜΑΤΗΣ - ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ, Κέρκυρα - Ζαχαροπλαστεία ΜΕΛΙΣΣΑ - Οξοποιία ΜΕΤΕΩΡΑ - Χαλβάδες ΜΠΟΥΛΟΓΙΩΡΓΟΣ - Γαλακτοβιομηχανιά ΟΛΥΜΠΟΣ - Πίτες ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΣ - Ταβέρνα ΣΟΥΡΤΑ-ΦΕΡΤΑ - Φούρνος ΣΤΑΧΙΕΝΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ - Εργοστάσιο Γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ - Αρτοποιία ΧΑΤΖΗΣ - Ζαχαροπλαστείο ΧΥΤΑΣ.


Ο Διευθυντής, Δ. Καγιούλης και η ομάδα Comenius του Γυμνασίου Βαλτινού αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν επίσης, τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δ. Παπαστεργίου, το Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Κλιάφα, τον Χορευτικό Όμιλο Τρικάλων για την φιλοξενία καθώς και  τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Βαλτινού.

επικοινωνιστε μαζι μας