Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Το Γυμνάσιο Βαλτινού σε επιτυχημένη δράση του προγράμματος Comenius



Με τους ρυθμούς του Ζορμπά του Μ. Θεοδωράκη έπεσε η αυλαία της 5ης συνάντησης "Let' s First Understand Our National Heritage in Order to Define and Build Our European Identity" του προγράμματος Comenius, στην οποία συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από 8 συνολικά χώρες.
Η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση έγινε στο Γυμνάσιο Βαλτινού την Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου, σε κλίμα συγκίνησης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος κ. Βασιλένα Μητσιάδη, τοπικοί παράγοντες, καθώς και Διευθυντές γειτονικών σχολείων.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του προγράμματος οι συμμετέχουσες χώρες παρουσίασαν, μεταξύ άλλων, ταινίες, οι οποίες βασίζονται σε βιβλία συγγραφέων των χωρών τους και οι χαρακτήρες των οποίων επηρεάζονται από τις παραδόσεις, τον τρόπο σκέψης και τα έθιμα της χώρας.
Το Γυμνάσιο Βαλτινού παρουσίασε την ταινία "Zorbas the Greek" επισημαίνοντας την θετική σκέψη και αισιοδοξία που χαρακτηρίζει τους Έλληνες.


Κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα επισκέφθηκαν τα Μετέωρα, το Σπήλαιο της Θεόπετρας, το Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Κλιάφα, καθώς και το νησί της Κέρκυρας, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν το πιάνο το οποίο χρησιμοποίησε ο Ν. Μάντζαρος για να συνθέσει τη μελωδία του Εθνικού μας Ύμνου και το οποίο φυλάσσεται στο Μουσείο της Φιλαρμονικής Εταιρίας Κέρκυρας.
Η επόμενη συνάντηση, στην οποία θα συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί και μαθητές από το Γυμνάσιο Βαλτινού, θα πραγματοποιηθεί στην Πολωνία 24 - 29 Νοεμβρίου 2014.

επικοινωνιστε μαζι μας