Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Ιστορίες Τραγουδιών. Ποιος ήταν ο Θανάσης για χάρη του οποίου ο Γιώργος Ζαμπέτας τραγούδησε το περίφημο «Που σαι Θανάση;»




Ένα από τα πιο γνωστά, τα πιο τραγουδισμένα από τον κόσμο τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα είναι το «Που 'σαι Θανάση».
Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν ότι το συγκεκριμένο τραγούδι έχει γραφτεί για τον Θανάση Ευστρατιάδη, πατέρα του γνωστού σκηνοθέτη Όμηρου Ευστρατιάδη. Όταν το 1968 ο Θανάσης (θείος του συγγραφέα) έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από την επάρατη νόσο, ο Ζαμπέτας δεν το πληροφορήθηκε αμέσως.


Πέρασε καιρός και περίπου δύο χρόνια αργότερα σε μια συνάντησή του με τον Όμηρο ρώτησε: «Όμηρε, τι γίνεται το γεροντάκι σου; Έχω καιρό να τον δω!». «Δυστυχώς τον χάσαμε τον Θανάση» απάντησε ο Όμηρος. «Τι λες, ρε παιδί μου, έφυγε ο Θανάσης! Ωραίος άνθρωπος! Θα του φτιάξω τραγούδι.
Λίγες ημέρες αργότερα, ο Ζαμπέτας ζήτησε από τον Βασιλειάδη να γράψει κάτι για τον φίλο του! Ο Βασιλειάδης το έγραψε και μερικές ημέρες μετά υπέστη καρδιακό επεισόδιο. Λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, έδωσε στη γυναίκα του Άννα το χειρόγραφο με τους στίχους για να το παραδώσει στον Ζαμπέτα. «Αυτό δώσ’ το στον Γιώργο» της είπε και έκλεισε τα μάτια του για πάντα…

Εγγραφές στα χορευτικά τμήματα του συλλόγου Βαλτινού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Σάββατο 11 Οκτωβρίου στις 16.00 ώρα, στο αμφιθέατρο του Λυκείου Βαλτινού αρχίζουν οι εγγραφές για τα χορευτικά τμήματα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου.
Παρακαλούνται να προσέλθουν όλα τα μέλη των χορευτικών τμημάτων καθώς και όλα τα μέλη που επιθυμούν να εγγραφούν.
Μετά τιμής
Το ΔΣ του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βαλτινού.

επικοινωνιστε μαζι μας