Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

O νέος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος Νάσης




O Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Νάσης είναι από σήμερα ο νέος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών με απόφαση της Ιεράς Συνόδου. 
Το σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε τον Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Νάση με 48 ψήφους και είχε από την πρώτη στιγμή την στήριξη του Μητροπολίτη πρώην Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Το τριπρόσωπο είχε ως εξής Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Νάσης (49 ψήφουε), Αρχιμανδρίτης Γρηγορίου Κωνσταντίνος (45 ψήφους) κι Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Καλογήρου (5 ψήφους).  Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015.

Το μήνυμα του νέου Μητροπολίτη



Βιογραφικό
Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος (κατά κόσμον Γεώργιος) Νάσης γεννήθηκε στην Πάτρα στις 30 Ιανουαρίου 1975. Περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Θεσπρωτικό του Νομού Πρεβέζης.
Είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι επίσης πτυχιούχος της Αγγλικής γλώσσης.
Εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή της Αγίας Θεοδώρας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, επί ηγουμενίας του νυν Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου Τασιά στις 18 Οκτωβρίου 1999. Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 20 Οκτωβρίου 1999. Πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης στις 5 Οκτωβρίου 2000 υπό του αειμνήστου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κυρού Παντελεήμονος Β΄ Χρυσοφάκη.
Διετέλεσε γραματεύς και διευθυντής της οικονομικής υπηρεσίας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, διευθυντής του φοιτητικού εκκλησιαστικού οικοτροφείου «Άγιος Αντώνιος» καθώς και ιερατικώς προϊστάμενος στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης Άνω Τούμπας Θεσσαλονίκης επί αρχιερατείας Μητροπολίτου Παντελεήμονος Β΄ Χρυσοφάκη και Μητροπολίτου Ανθίμου Ρούσσα.
Υπό του Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών Αλεξίου διορίσθηκε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου την 1η Σεπτεμβρίου 2015.
Έλαβε μέρος σε θεολογικά συνέδρια και συνέγραψε θεολογικά και εκκλησιαστικά άρθρα.
Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών εξελέγει την 9η Οκτωβρίου 2015.


επικοινωνιστε μαζι μας