Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Μάγεψε με τη φωνή της η σοπράνο Νίνα Κουφοχρήστου


Coloratura σημαίνει χρωμάτισμα, στόλισμα, παιχνίδισμα και δεξιοτεχνία σε περίτεχνες μελωδικές γραμμές.  
Αυτό το είδος μουσική απόλαυσε, το τρικαλινό κοινό, στην συναυλία οπερατικού τραγουδιού με τη σοπράνο Νίνα Κουφοχρήστου και τον πιανίστα Λεωνίδα Τουρούτογλου, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων.
Η ταλαντούχα συντοπίτισσά μας κ. Νίνα Κουφοχρήστου, αλλά και ο χαρισματικός πιανίστας κ. Λεωνίδας Τουρούτογλου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις και συγκίνησαν με τις ερμηνείες τους, όλους όσοι παραβρέθηκαν στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, την Δευτέρα 28 -12 -2015.


Με εργαλεία το ταλέντο, τη φαντασία, το ρομάντζο, το δράμα, τον λυρισμό και τη δημιουργικότητά τους,  έδωσαν τη ευκαιρία στους φίλους της Κλασικής μουσικής να απολαύσουν μια «βεντάλια» με άριες από διάσημες όπερες των J. Strauss, G. Rossini, W.A. Mozart, G.F. Handel, G. Verdi αλλά και Ελλήνων δημιουργών, όπως Σ. Σαμάρα, Α. Κωνσταντινίδη, κ.α.
Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε από την κ. Νατάσα Παπαστάθη.
Η τρικαλινή υψίφωνος ζει και δραστηριοποιείται στη Γερμανία, όπου έχει εμφανιστεί με πληθώρα ρόλων του οπερατικού ρεπερτορίου, ενώ πρόσφατα εμφανίστηκε στην Λυρική Σκηνή στο ρόλο της Βασίλισσας της Νύχτας. Ακόμη έχει αποσπάσει σημαντικά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς τραγουδιού όπως το Grand Prix Maria Callas και ο διαγωνισμός της Montserrat Caballé στην Ισπανία.

Είναι η πρώτη φορά που η σοπράνο Νίνα Κουφοχρήστου παρουσιάζει συναυλία στη γενέτειρά της, τα Τρίκαλα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα έσοδα που προέκυψαν από τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε δόθηκαν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τρικκαίων. 

Πηγή: tameteora.gr

επικοινωνιστε μαζι μας