Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Φωτογραφικές δημιουργίες του Δημήτρη Λιόλιου



Ο Δημήτρης Λιόλιος (Δημήτρης Τυμφαίος), σπούδασε στη Φυσικομαθηματική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών και στη συνέχεια διορίστηκε καθηγητής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όπου για πολλά χρόνια δίδασκε στο γυμνάσιο Βαλτινού.
Πέρα από τις ικανότητες στις υποχρεώσεις του στην εκπαιδευτική κοινότητα, διακρίνονταν και συνεχίζει να διακρίνεται και ως ένα ανήσυχο δημιουργικό πνεύμα με πάμπολλες καλλιτεχνικές, αναζητήσεις και ικανότητες, που εκφράζονται σε διάφορα πεδία της τέχνης.
Και αυτές οι αναζητήσεις, είναι που κάνουν τη δημιουργική διαδικασία συναρπαστική και τον άνθρωπο πιο ευτυχισμένο. Απλώνονται και αλληλεπιδρούν με τις άλλες τέχνες, και με όλες τις μορφές της πνευματικής καλλιέργειας κάνοντας το μυαλό να λειτουργεί, να ταξιδεύει, να οραματίζεται.
Μία από αυτές τις αναζητήσεις, του Δημήτρη Λιόλιου, είναι και η τέχνη της φωτογραφίας.
Εστιάζοντας κανείς στο φωτογραφικό του έργο, ανακαλύπτει το μεγάλο ταλέντο του καθότι η φωτογραφική ματιά του είναι προέκταση της ποιητικής του ματιάς.


Συναρπαστική η θεματική του Ληθαίου ποταμού που κατά καιρούς δημοσιεύει στο διαδίκτυο και που επιλέξαμε μέρος αυτής να παρουσιάσουμε εδώ.


Η ικανότητα να επιλέγει και να συνθέτει τα θέματά του και στη συνέχεια, με το φακό του, να τα απαθανατίζει ως ονειρικές εικόνες, θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσουν ως έναν σκηνοθέτη - εκφραστή που αποδίδει τη γοητεία του απρόσμενου που γεννιέται στον δρόμο του.


Είναι θέμα χρόνου πλέον η φωτογραφική - καλλιτεχνική του επιτυχία να αναδειχθεί και να ανέβει το βάθρο που της αναλογεί.
Εμείς του ευχόμαστε Καλή επιτυχία!

επικοινωνιστε μαζι μας