Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Νέα επιστήμονας της ιατρικής, η συγχωριανή μας Ζέτα Τζιωρτζιώτη


Πληροφορούμαστε ότι η συγχωριανή μας Ζέτα Τζιωρτζιώτη του Κων/νου και της Ελένης, κατά την ορκωμοσία που έγινε στις 7 Μαρτίου 2016, στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έλαβε επάξια το πτυχίο της ιατρικής.
Στην ορκωμοσία παραβρέθηκαν και καμάρωσαν την κόρη τους οι γονείς της Κωνσταντίνος και Ελένη Τζιωρτζιώτη.
Η εφημερίδα μας συγχαίρει την συγχωριανή μας, νέα επιστήμονα και της εύχεται καλή σταδιοδρομία!




Όμορφες γωνιές των Τρικάλων με τον φακό του Δημήτρη Τσιγάρα


Στην πόλη των Τρικάλων υπάρχουν πάμπολλες ομορφιές, που μαγνητίζουν το βλέμμα ή περιμένουν να τις ανακαλύψουμε, ο καθένας με την δική του αισθητική ματιά.
Σ’ αυτή την ελκυστική αναζήτηση του ωραίου, επιχείρησα να αιχμαλωτίσω τις Τρικαλινές ομορφιές, εστιάζοντας με τον φακό σε γνώριμα σημεία της πόλης και δημιουργήθηκε έτσι, μια συλλογή από ενδιαφέρουσες φωτογραφίες.


Μια εικαστική συλλογή, που πιστεύω αναδεικνύει και πιστοποιεί, εκτός από τα τρία καλά της πόλης και το αισθητικό κάλλος της.
Παράλληλα συμβάλλει στον θρυμματισμό του αισθητικού διχασμού «παλιά» και «νέα πόλη», καθότι διαπιστώνουμε πως η πόλη των Τρικάλων, είναι μια πόλη κομψή, αέρινη και άχρονη. Όλες τις ώρες, όλες τις ημέρες, όλες τις εποχές, ανακαλύπτεις τις ομορφιές της, είτε στο παλιό «στοιχείο» της, είτε στο καινούργιο.


Με τη χρήση φίλτρου «εξιλέωσης» των χρωμάτων το εικαστικό αποτέλεσμα δημιουργεί πιο ενδιαφέρουσα και πιο ελκυστική αίσθηση για τις προσλαμβάνουσες.
Αρκεί να αφεθούμε στην αισθητική δύναμη της φωτογραφικής αποτύπωσης και να απολαύσουμε τις όμορφες γωνιές των Τρικάλων.
Άλλωστε, όμορφο είναι ό,τι επιτίθεται στα μάτια μας και μας κάνει να αισθανόμαστε ωραία!

επικοινωνιστε μαζι μας