Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

“ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ” Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης γιορτάστηκε στα Τρίκαλα


ΕΚΠΑΤΡΙΣ
Φεύγω κυνηγημένος
Χωρὶς νὰ ξέρω ποῦ θὰ καταλήξω
Μέχρι ποῦ θὰ φτάσω
Ποῦ – μὲ τὶ – πῶς – πότε
Φεύγω κυνηγημένος
Καὶ καθ᾽ ὁδὸν γίνομαι ἀμφίβιο
Ἑρπετὸ ψάρι πουλὶ καὶ
Κάπου κάπου ἄνθρωπος
Ποὺ ὀνειρεύεται
Ἄνθρωπος
Ποὺ συνεχῶς ὀνειρεύεται
ΗΛΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ” από τον “ΚΥΚΛΟ ΠΟΙΗΤΩΝ” την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, στο Βιβλιοπωλείο Κηρήθρες, των Τρικάλων.
 Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν οι εκπρόσωποι του Κύκλου Ποιητών Λιλή Ντίνα και Ηλίας Κεφάλας, με την αρωγή του βιβλιοπωλείου «Κηρήθρες».


Στην εκδήλωση συμμετείχαν αρκετοί Τρικαλινοί, οι οποίοι απήγγειλαν ποιήματα για τους πρόσφυγες, ενώ με την συνοδεία της κιθάρας του Παναγιώτη Ζαχαρόπουλου ακούστηκαν και πολλά μελοποιημένα ποιήματα.
Εφέτος στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης ο Κύκλος Ποιητών τίμησε τους ανθρώπους που χάνουν την πατρίδα τους και έφερε το προσφυγικό στο προσκήνιο της πολιτιστικής ζωής, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, με σειρά εκδηλώσεων βάζοντας τη σφραγίδα τους, συνδηλώνοντας: Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης = Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και υπέρ της ανθρώπινης αλληλεγγύης.


Οι ποιητές είναι εδώ όχι ως νάρκισσοι ή τουρίστες ή παράξενοι εξωτικοί τύποι που κοιτάνε αφ’ υψηλού το προσφυγικό ζήτημα, αλλά ως ενεργοί πολίτες ενός ευρύτατου φάσματος της Κοινωνίας. Αφουγκράζονται την πλησίον τους δυστυχία, πιάνουν τον σφυγμό και τα νοήματα της εποχής τους και καταγγέλλουν την γραφειοκρατική υποκρισία τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και της οικονομικής και πολιτικής ελίτ όπου γης, μεταπλάθοντας τους στίχους τους σε έμπρακτη συμπαράσταση και ειλικρινή αγάπη προς τους πρόσφυγες.


Οι φωτογραφίες είναι από τον "Ενεργό Πολίτη"

επικοινωνιστε μαζι μας