Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Τσολιάς στα ανάκτορα από το Βαλτινό



Συνηθίζεται από πολλούς να παραστέκονται και να φωτογραφίζονται μαζί με τους Τσολιάδες που φρουρούν το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος.
Οι Εύζωνοι είναι ψηλοί και άριστα εκπαιδευμένοι. Έχοντας φωτογραφηθεί άπειρες φορές από τους τουρίστες και τους ντόπιους έχουν γίνει διάσημοι.
Όμως, στην προκειμένη περίπτωση  ο συγχωριανός Χρήστος Ιωάννου (Πυροσβέστης) είχε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί με περηφάνια και καμάρι, πλάι –πλάι με τον ανεψιό του Εύζωνα, Γεώργιο Κ. Ιωάννου, που υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία στην Προεδρική φρουρά της Βουλής.
Ο Χρήστος Ιωάννου ένοιωθε διπλά υπερήφανος πλάι στον ανεψιό του, πρώτον για την ιδιότητά του που είναι Έλληνας και δεύτερον γιατί γνωρίζει πως, είναι ύψιστη τιμή για τον κάθε στρατιώτη να επιλεγεί για να γίνει Εύζωνας, πράγμα που ο ανεψιός του, Γεώργιος το κατάφερε!
Έτσι αφού στην αρχή παρακολούθησαν το τελετουργικό της αλλαγής φρουράς, μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη,  έβγαλαν και τις καθιερωμένες αναμνηστικές, αλλά γεμάτες περηφάνια φωτογραφίες!


Ο Εύζωνας Γεώργιος Κ. Ιωάννου

επικοινωνιστε μαζι μας