Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Η Θεαρινή σύναξη του Ηλία Κεφάλα



Με αφορμή την ονομαστική του εορτή, ο Ποιητής Ηλίας Κεφάλας, διοργάνωσε, την Τετάρτη 20 -7-2016, στην αυλή του σπιτιού του, στον Μέλιγο Τρικάλων, εορταστικό γεύμα. Στη «Θεαρινή» αυτή σύναξη παραβρέθηκαν αρκετοί φίλοι του, μεταξύ αυτών και η αφεντιά μου.
Η σύναξη εξελίχθηκε σε μια βραδιά μυσταγωγίας και όπως είναι φυσικό, στο σπίτι ενός ποιητή, δεν θα μπορούσε να μην αναδειχθεί η διαχρονική σχέση ποίησης και μουσικής.
Πολλοί από τους συνδαιτυμόνες, ταλαντούχοι μουσικοί, απέδωσαν υπέροχα τα επιλεγμένα, ένα κι ένα, τραγούδια της φεγγαρόφωτης βραδιάς. Ο Ανδρέας Τσέγας, ο Παναγιώτης Ζαχαρόπουλος, ο Θωμάς Σιώμος, η Ιφιγένεια Καραγκούνη, η κιθαρίστρια Χρυσοβαλάντια, ο Μάκης Δασκάλου και ο Γιώργος Αλεξανδρής.
Στα επιλεγμένα τραγούδια που ακούστηκαν, οι λέξεις και οι νότες πήγαιναν αγκαλιά. Πότε οι λέξεις υποκλίνονταν μπροστά στις νότες και πότε οι στίχοι οπισθοχωρούσαν μπροστά στη δύναμη της μελωδίας.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε κλασικό ρεπερτόριο, Χατζιδάκι – Γκάτσο, Θεοδωράκη, ελαφρό τραγούδι, νέο κύμα, έντεχνα λαϊκά κ.α.

Η φιλοξενία της οικοδέσποινας Αθηνάς, εξαιρετική!!!

Δημήτρης Τσιγάρας

επικοινωνιστε μαζι μας