Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο Βαλτινό


Με τον καθιερωμένο αγιασμό και την διανομή των βιβλίων ξεκίνησε τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, 2016 η νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές του Βαλτινού, αλλά και για όλης της χώρας, με το υπουργείο Παιδείας να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να κερδίσει το στοίχημα της ομαλής έναρξης στα σχολεία.
Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί την απαρχή ενός νέου κύκλου δημιουργικής πορείας για το πολυτιμότερο τμήμα του πληθυσμού, τα παιδιά μας, τη νέα γενιά που προοιωνίζεται ένα καλύτερο αύριο για την κοινωνία.
Η κατάκτηση της γνώσης και η απόκτηση δεξιοτήτων, σε συνδυασμό με την καλλιέργεια του χαρακτήρα μέσω της άντλησης γνήσιων προτύπων, αποτελεί μια συναρπαστική πορεία, η οποία εκτυλίσσεται σε όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ζωής, αλλά που έχει ως βάση εκκίνησης το σχολείο, που βιώνεται με τον πιο έντονο τρόπο στην τρυφερή ηλικία του ανθρώπου μέσα στο σχολείο και που κατευθύνεται σε καθοριστικό βαθμό από αυτό.
Η παιδεία, η σημαντικότερη επένδυση για τον άνθρωπο, αποτελεί το θεμέλιο για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας προόδου, μιας ζωής πιο ποιοτικής, πιο ανθρώπινης.
Πρωταρχικό καθήκον της πολιτείας είναι να στηρίζει με τα θεσμοθετημένα όργανά της και με κάθε διαθέσιμο μέσο τους κύριους παράγοντες της εκπαίδευσης - εκπαιδευόμενους, εκπαιδευτικούς και γονείς - και να τους εμπνέει να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία με αίσθημα ευθύνης.
Τις καλύτερες ευχές μας, στους μαθητές του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου Βαλτινού στην έναρξη αυτής της νέας πορείας. 
Καλή, δημιουργική, με υγεία και πρόοδο σχολική χρονιά.


επικοινωνιστε μαζι μας