Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

«ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ» Μια ιστορία 60 ετών


Το Βαλτινό, αν και απέχει 13 χιλιόμετρα από την πόλη των Τρικάλων, παλιότερα η συγκοινωνία ήταν πολύ δύσκολη.
Η πρώτη συγκοινωνία με αυτοκίνητο έγινε το 1947 με ένα μικρό ιδιωτικό αυτοκίνητο λεωφορείο άγονης γραμμής, 12 θέσεων, το οποίο ήταν ιδιοκτησίας του Ευάγγελου Μπαρούτα από το Δενδροχώρι. Οδηγός ήταν ο Βασίλης Ν. Γάκης και εισπράκτορας ο Λάμπρος Κουφοχρήστος.
Αυτό το λεωφορείο εξυπηρετούσε τους κατοίκους μέχρι το 1953, όπου μετά την γραμμή αυτή την ανέλαβε το ΚΤΕΛ.
Δέκα χρόνια μετά, το 1963 το Αστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων δρομολόγησε την γραμμή Τρίκαλα – Παραπόταμος. Στις 22 Δεκεμβρίου του 1968 η Αστική συγκοινωνία επέκτεινε τις γραμμές της και το δρομολόγιο έγινε Τρίκαλα – Βαλτινό.


Από τότε μέχρι σήμερα η Αστική συγκοινωνία εξυπηρετεί καθημερινά αυτή τη γραμμή με αρκετά δρομολόγια την ημέρα.
Παλιότερα η αφετηρία στην πόλη των Τρικάλων ήταν το γνώριμο σε όλους μας, Ζαχαροπλαστείο, των Αδελφών Αχ. Μέγα, το οποίο αποτελούσε το πιο προσφιλές και το πιο στενά συνδεδεμένο κατάστημα των Τρικάλων, για τους κατοίκους του Βαλτινού.


Υπήρξε για χρόνια η αφετηρία, της αστικής γραμμής Τρικάλων – Βαλτινό, και εδώ, οι Βαλτσινιώτες, έβρισκαν πάντα την ευκαιρία να απολαύσουν ένα γλυκό και να πιούν μια πορτοκαλάδα, περιμένοντας το αστικό λεωφορείο.
Ήταν επίσης, σημείο αναφοράς και τόπος συνάντησης, στα διάφορα ραντεβού των συγχωριανών μας.
Σήμερα η αφετηρία έχει μεταφερθεί 100 μέτρα παραπλεύρως, επί της οδού Ηρώων Αλβανικού Μετώπου.


«ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Α.Ε.» ...μια ιστορία 60 ετών
Η επιχείρηση «Αστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων Α.Ε.» έχει έδρα στα Τρίκαλα, ιδρύθηκε το 1957 και απασχολεί περίπου 40 εργαζόμενους. Έχει αναπτύξει και εξυπηρετεί δεκαεννέα (19) γραμμές δρομολογίων, και υπάρχει μία (1) γραμμή που εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό που επιθυμεί να μετακινηθεί από και προς τον σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων, με τακτικά δρομολόγια ανά μισή ώρα από τις 6:30 το πρωί μέχρι τις 22:30 το βράδυ.

Γενική συνέλευση και εκλογές στον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαλτινού


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με το τέλος της διετούς θητείας του, το Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βαλτινού, ανακοινώνει ότι, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 στις 16:30 μ. μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Βαλτινού θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βαλτινού και η διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Παρακαλούνται όλα τα μέλη του Συλλόγου να προσέλθουν στη Γενική Συνέλευση, για τη διεξαγωγή των εκλογών και όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Με τα τιμής το Δ.Σ.

επικοινωνιστε μαζι μας