Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βαλτινού


Μετά την εκλογική διαδικασία που έγινε στις 2 Οκτωβρίου 2016, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ. Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βαλτινού.
Συγκεκριμένα το Δ.Σ. συνεδρίασε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στο Βαλτινό και εξέλεξε τα όργανά του.
Σύμφωνα με τις διαδικασίες, το νέο 7μελές Δ.Σ. έχει ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΠΟΓΙΑΤΖΗ ΖΑΦΕΙΡΑ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΤΣΙΓΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΜΙΧΑΗΛΟΥ ΜΑΡΙΑ 
ΤΑΜΙΑΣ: ΠΕΡΕΝΤΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΜΕΛΗ:
ΑΡΔΑΝΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΒΟΤΣΙΟΣ ΘΩΜΑΣ
ΤΣΙΑΜΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 αρχίζουν οι πρόβες των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου μας. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Κυριακή.
Οι ώρες έναρξης είναι:
ΣΤΙΣ 15:00 μ.μ. ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΣΤΙΣ 15:45 μ.μ. ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΜΗΜΑ
ΣΤΙΣ 16:30 μ.μ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΜΗΜΑ
Εγγραφές γίνονται και κατά τη διάρκεια της χοροδιδασκαλίας.
Χοροδιδάσκαλος και αυτή τη χρονιά είναι ο κ. Παναγιώτης Μάνος.

Μετά τιμής το Δ.Σ.


Συγκέντρωση στο Βαλτινό για το θέμα δημιουργίας Μονάδας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 7 μ.μ. καλούνται οι κάτοικοι του Βαλτινού σε ανοιχτή συζήτηση, στο Καφέ «FUEGO»  για το πρόβλημα της δημιουργίας Μονάδας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από βιοέλαια-βιορευστά, στη θέση «ΤΗΓΑΝΑΣ» του Βαλτινού.
Στην συγκέντρωση αυτή θα παραβρεθεί και θα μιλήσει για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον από μια τέτοια επένδυση, ο οικολόγος - εκπαιδευτικός Ιωάννης Μπίλας.

Πρωτοβουλία κατοίκων

«Η φαντασία στην εξουσία»


Της Λίλιας Τσούβα

 «Το αληθινό σημάδι της εξυπνάδας είναι η φαντασία, όχι η γνώση», είχε πει  ο Αινστάιν.  «Η φαντασία στην εξουσία» ήταν και το σύνθημα του Μάη του ’68, στο Παρίσι, μιας πολιτικής αναταραχής που ξέσπασε από μαθητές και φοιτητές και επεκτάθηκε, με αποτέλεσμα να πάρει διαστάσεις επανάστασης στη Γαλλία  από το Μάιο έως τον Ιούνιο του 1968. Μαθητές,  φοιτητές, διανοούμενοι, πολίτες, ζητούσαν ανατροπή στις πράξεις των πολιτικών. Το σύνθημα καταγράφηκε ως σημαντικό στη μνήμη και την ιστορία.
Τι γίνεται, όμως, με τη φαντασία;
Χρόνια μετά τον παρισινό Μάη, η φαντασία παραμένει ζητούμενο όχι μόνο στην πολιτική αλλά και στην εκπαίδευση και την καθημερινή ζωή. Ολοένα και περισσότερο χάνεται η φαντασία και η δημιουργικότητα από τη σκέψη των ανθρώπων και ιδιαίτερα των παιδιών. «Η ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και η καλλιέργεια της φαντασίας είναι από τις πιο παραμελημένες πλευρές των σύγχρονων εκπαιδευτικών συστημάτων», τονίζει ο Ευγένιος Τριβιζάς. «Σε μια εποχή που η γνώση είναι εύκολα προσβάσιμη και τη θέση των βιβλίων τσέπης παίρνουν βιβλιοθήκες τσέπης (οι ηλεκτρονικές συσκευές), η εκπαίδευση αντί να εμπνέει και να χαρίζει δημιουργικά φτερά, συνθλίβει και καταθλίβει με τη συσσώρευση γνώσεων στο παιδί, ενώ θα έπρεπε να του προσφέρει το εφόδιο της φαντασίας για τη δημιουργική αξιοποίηση αυτών των γνώσεων».
Κι όμως! Η φαντασία είναι η βάση της εξέλιξης και της ανατροπής. «Είναι η φρεσκάδα της ματιάς, αυτή η μαγική σπίθα». Η κινητήρια δύναμη της σκέψης και της αντίληψης. Με την επενέργειά της εφευρίσκονται λύσεις για τα προβλήματα, επινοούνται  τρόποι μιας εναλλακτικής ζωής. Ο ευφάνταστος μπορεί πιο εύκολα να ξεφύγει από την πνιγηρή ρουτίνα της καθημερινότητας και το άγχος. Οι σχέσεις του με τους άλλους γίνονται πιο ευχάριστες. Παρακάμπτεται ο κουραστικός κομφορμισμός, αυτή η καθημερινή σύμβαση που περιχαρακώνει τον άνθρωπο σε συγκεκριμένες νόρμες ζωής, πολύ στενάχωρες συχνά, αλλά και αλλότριες για τον ψυχισμό του.

επικοινωνιστε μαζι μας