Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Ηχηρό ΟΧΙ από τους κατοίκους Βαλτινού στην μόλυνση του περιβάλλοντος




Το βίντεο κατέγραψε αποκλειστικά η κάμερα του trikalaola.gr


Με ένα ηχηρό «ΟΧΙ», έτσι όπως ξέρουν να λένε οι Έλληνες σε ανάλογες περιστάσεις, απάντησαν το Τοπικό Συμβούλιο και οι κάτοικοι του Βαλτινού στα επενδυτικά σχέδια που μολύνουν το περιβάλλον και διακυβεύουν το μέλλον τους.
Συγκεκριμένα την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στη Γενική Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων Βαλτινού, όπου παραβρέθηκαν και κάτοικοι των γύρω χωριών, συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της επικείμενης Επένδυσης, δημιουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (από βιοέλαια-βιορευστά) που πρόκειται να γίνει στη θέση «ΤΗΓΑΝΑΣ» στο Βαλτινό, στην επαρχιακή οδό Βαλτινού-Διαλεχτού.
Οι κάτοικοι συζητώντας κατέθεσαν τις απόψεις τους και κατέληξαν στην ομόφωνη απόφαση ώστε να μην επιτρέψουν την δημιουργία αυτής της επένδυσης στον τόπο τους.
Στο κοινό ομόφωνο ψήφισμα το οποίο θα κοινοποιηθεί στον Δήμο Τρικκαίων καθώς και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αναφέρονται τα εξής:
Το Ψήφισμα

«Εμείς οι κάτοικοι του Βαλτινού και των γύρω χωριών σήμερα, Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 αποφασίζουμε ομόφωνα στην Γενική Λαϊκή Συνέλευσή μας, ότι είμαστε αντίθετοι στην επένδυση της δημιουργίας Μονάδας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (από βιοέλαια-βιορευστά) που πρόκειται να γίνει στη θέση «ΤΗΓΑΝΑΣ» στο Βαλτινό, διότι πιστεύουμε πως η βαθμιαία ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος, που προέρχεται από τέτοιου είδους δραστηριότητες έχουν άμεσες επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων.
Η απελευθέρωση αερίων που προκαλούν σοβαρές βλάβες στα φυτά (όπως το διοξείδιο του θείου) σημαίνει αντίστοιχη βλάβη των ζώων που εξαρτώνται απ' αυτά.
Τα φυτά δηλητηριάζονται από τα τοξικά αέρια, τα περισσότερα από τα οποία είναι δηλητήρια και για τα ανθρώπινα όντα, προκαλώντας άμεσες επιδράσεις στο αναπνευστικό σύστημα ή επιδρώντας στα κύτταρα για τη δημιουργία καρκίνων.
Και επειδή θεωρούμε ότι αυτή η επένδυση είναι έγκλημα κατά της ζωής με τη σθεναρή μας αυτή αντίθεση δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε καμία τέτοια δράση στον τόπο μας.

Το ψήφισμά μας να κοινοποιηθεί από το Τοπικό Συμβούλιο Βαλτινού στο Δημοτικό Συμβούλιο του  Δήμου Τρικκαίων καθώς και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας».

Όχι στην μόλυνση του περιβάλλοντος. Ναι στη ζωή! είπαν οι κάτοικοι του Βαλτινού στην πρώτη τους συγκέντρωση




Δείτε τι κατέγραψε αποκλειστικά η κάμερα του trikalaola.gr

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 , σε συγκέντρωση των κατοίκων του Βαλτινού συζητήθηκε το θέμα της επικείμενης Επένδυσης δημιουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (από βιοέλαια-βιορευστά) που πρόκειται να γίνει στη θέση «ΤΗΓΑΝΑΣ» στο Βαλτινό, στην επαρχιακή οδό Βαλτινού-Διαλεχτού.
Στην αρχή έγινε μια ενημέρωση από τον οικολόγο εκπαιδευτικό κ. Γιάννη Μπίλα για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία που θα έχει μια τέτοια επένδυση στην περιοχή, χωρίς μάλιστα κανένα όφελος για την περιοχή.
Η βαθμιαία ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος, που προέρχεται από τέτοιου είδους δραστηριότητες έχει άμεσες επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων.
Η απελευθέρωση αερίων που προκαλούν σοβαρές βλάβες στα φυτά (όπως το διοξείδιο του θείου) σημαίνει αντίστοιχη βλάβη των ζώων που εξαρτώνται απ' αυτά.
Τα φυτά δηλητηριάζονται από τα τοξικά αέρια, τα περισσότερα από τα οποία είναι δηλητήρια και για τα ανθρώπινα όντα, προκαλώντας άμεσες επιδράσεις στο αναπνευστικό σύστημα ή επιδρώντας στα κύτταρα για τη δημιουργία καρκίνων.
Όλοι οι κάτοικοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη δημιουργία της μονάδας, και μέσα σε ένα ομόφωνο κλίμα κατά της επένδυσης αυτής οι κάτοικοι έθεσαν ένα σχέδιο δράσεων.
-Ορίστηκε Λαϊκή συνέλευση του χωριού για την Κυριακή 16- 10- 2016 στις 10.30 π.μ. στο Βαλτινό.
-Τέθηκε το θέμα της ενημέρωσης και της δημιουργίας ομάδων αλληλεγγύης και με τους άλλους κατοίκους διπλανών χωριών καθώς και της πόλης των Τρικάλων.
-Να ενημερωθούν όλοι οι κάτοικοι των Τρικάλων καθώς και οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Βαλτινού και να συμπαραταχθούν στον αγώνα αντιδρώντας συλλογικά στη μόλυνση του περιβάλλοντος.
-Να παραβρεθούν όλοι οι κάτοικοι, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ρυπογόνο αυτή επένδυση.


επικοινωνιστε μαζι μας