Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

«Σιωπηλός μάρτυρας» σε πρώτη δημόσια προβολή στα Τρίκαλα



Την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016, στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου και ώρα έναρξης 21.45 θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου «Σιωπηλός μάρτυρας».
Ο συντοπίτης βραβευμένος τρικαλινός σκηνοθέτης δέχθηκε την πρόταση της Κινηματογραφικής Λέσχης και με αφορμή το τρικαλινό του θέμα, τις φυλακές Τρικάλων, συνεργάζεται και παρουσιάζει σε πρώτη δημόσια προβολή, εκτός φεστιβάλ – ντοκιμαντέρ, το τελευταίο του βραβευμένο έργο.
Ο ίδιος ο σκηνοθέτης θα βρεθεί στα Τρίκαλα και αμέσως μετά την προβολή, θα γίνει συζήτηση για το ντοκιμαντέρ και όσα εξαιρετικά αναφέρει και προβάλλει για την ιστορική μας μνήμη.
To 2006 η Φυλακή Τρικάλων έκλεισε  ύστερα από 110 χρόνια λειτουργίας. Επτά πρόσωπα που συνδέθηκαν καθοριστικά με τη φυλακή, επιστρέφουν σ’ αυτή για να ανασυνθέσουν το παρελθόν της, φωτίζοντας με τις προσωπικές τους αφηγήσεις διαφορετικές όψεις της ιστορίας της νεώτερης Ελλάδας.
Τι επιφυλάσσει το μέλλον για το ιστορικό συγκρότημα της φυλακής; Ποια θα είναι η νέα χρήση του; Μια απροσδόκητη ανακάλυψη φέρνει στο φως το κρυμμένο μυστικό του μνημείου και θέτει ένα καίριο ερώτημα: πώς διαχειριζόμαστε την ιστορική μνήμη;
Επτά άνθρωποι θυμούνται. Ένας τόπος μνήμης λύνει τη σιωπή του. 


Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, στην ταινία συμμετέχει και ο αείμνηστος συγχωριανός μας Αλκιβιάδης Ζαμπακάς.
Συντελεστές της ταινίας
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος
Έρευνα-σενάριο: Γλυκερία Πατραμάνη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Χάρης Φάρρος
Μοντάζ-σχεδιασμός ήχου: Χρήστος Γιαννακόπουλος
Μουσική-μίξη ήχου: Βαγγέλης Φάμπας
Παραγωγή: KinoLab
Παραγωγός: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος
Διακρίσεις:
Βραβείο σκηνοθεσίας 10ο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Χαλκίδας
Βραβείο μουσικής 10ο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Χαλκίδας


επικοινωνιστε μαζι μας