Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Απεβίωσε ο Θεοφάνης Στ. Ζαμπακάς



Απεβίωσε ο συγχωριανός μας, Θεοφάνης Ζαμπακάς του Στυλιανού και της Βασιλικής, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 σε ηλικία 85 ετών.
Ο Θεοφάνης Ζαμπακάς γεννήθηκε στο Βαλτινό το 1931. Παντρεύτηκε με την Άννα, το γένος Αντωνίου Βαγγελού και απόχτησαν δύο παιδιά, την Βασιλική και τον Στέλιο.
Η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στις 12.00 ώρα, στον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου Βαλτινού.

Κυκλοφόρησε η ποιητική συλλογή του Κώστα Κατσαρού π. Δημομηχανικού, «Σταλακτίτες» (στοχασμών - περιστατικών αποστάγματα)



Κυκλοφόρησε η νέα ποιητική συλλογή του Κωνσταντίνου Ε. Κατσαρού, με τίτλο «Σταλακτίτες» (στοχασμών - περιστατικών αποστάγματα). 
Πολύχρονο έργο προβληματισμών και αναζητήσεων σε  κοινωνικά, πολιτικά και φιλοσοφικά ζητήματα που πηγάζουν και αποστάζονται από εμπνεύσεις και προσεγγίσεις οραματισμού και καθημερινότητας.
Σε ένα ταχύτατα μεταβαλλόμενο κόσμο, ο πολυδιάστατος άνθρωπος, βλέπει και ακροάται  καθημερινά την αρρυθμία του παγκόσμιου παλμού, με τα λίγα καλά και τα πολλά τρωτά, ελπίδες να διαψεύδονται, προσδοκίες να μην δικαιώνονται, πιστεύω να κλονίζονται, αξίες να μεταμορφώνονται, νέα φετίχ να γεννιούνται, νέα υλικά και μίγματα να παράγονται, στο όνομα μιας αόριστης υποσχόμενης δόμησης δίκαιου κοινωνικού περιβάλλοντος και υψηλής ποιότητας ατομικής και συλλογικής ζωής.
Και αυτός ο ίδιος, μέτοχος, δημιουργός και υποδοχέας των μεταβολών, στροβιλίζεται και πρέπει να ζήσει και να δημιουργήσει την απλή ζωή του, παλεύοντας σκληρά, ανάμεσα σε γνωστές και άγνωστες σύνθετες σύγχρονες συναρτήσεις, σταθερές και μεταβλητές, με συμμετρίες και δυσαρμονίες και μέσα σε ανεξήγητες αναλογίες αντιφάσεων και αντιθέσεων, σύζευξης και αναίρεσης αρετών και προτύπων.
Παρά τις δυσκολίες που έρχονται και παρέρχονται, πρέπει να κρατήσουμε ζωντανά τα καλά μας χαρακτηριστικά, την ελπίδα, την αγάπη, το όνειρο.
Μια διακριτική  ματιά αναζητήσεων και επιβεβαιώσεων στον καμβά των μετασχηματισμών του κοινωνικού γίγνεσθαι, όπου δυστυχώς, ο καθένας ζει και πορεύεται μοναχικά στον κόσμο του, στο χρόνο του, με τον τρόπο του.
Ένα βιβλίο, σε απλό σύμμικτο ποιητικό και πεζό λόγο, χρήσιμο και ενδιαφέρον για όλους, στην άγια και αισιόδοξη προσήλωση για έναν καλύτερο άνθρωπο, καλύτερες σχέσεις, καλύτερο κόσμο.
Ο σχεδιασμός και η ηλεκτρονική στοιχειοθεσία του βιβλίου έγινε από τις Γραφικές τέχνες: «Δημήτρη Τσιγάρα».
       Στο  βιβλίο περιέχονται τα παρακάτω:  

επικοινωνιστε μαζι μας