Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο για το Βαλτινό


Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο με τίτλο «Κάνοντας οίστρο της ζωής τον φόβο του θανάτου» και με υπότιτλο (Βιβλίο τεθνεώτων Βαλτινού) του Δημήτρη Τσιγάρα.
Πρόκειται για μια εργασία που, εκτός από την καταγραφή, διατήρηση και διάσωση των ηθογραφικών και ανθρωπογεωγραφικών στοιχείων των κατοίκων του χωριού Βαλτινού, αποτελεί ταυτόχρονα και ένα μνημόσυνο ψυχών, όλων όσων έζησαν, ανέπνευσαν και εξέπνευσαν σ’ αυτόν τον τόπο.
Παράλληλα, ένας άλλος βασικός σκοπός αυτού του βιβλίου, όπως αναφέρεται στην εισαγωγή του, από τον συγγραφέα, είναι και μια επιχειρούμενη στοχαστική πρόβα θανάτου. Καθώς ο βαθύτατος φόβος του Θανάτου είναι βίωμα, απαιτείται να μπει κανείς στην τραγική διεργασία του θανάτου και να τον κατασιγάσει μόνο με βίωμα.
Στις 262 σελίδες του βιβλίου ξετυλίγεται το νήμα της ζωής και του θανάτου, σε συγκεκριμένο γεωγραφικό στίγμα, χρονικό διάστημα και πληθυσμιακό μέγεθος (του Βαλτινού), μέσα από μια προσέγγιση ψηλάφησης και κατανόησης για την αντιμετώπιση και την μετουσίωση του φόβου του θανάτου σε πάθος για τη ζωή. 
Ο θάνατος αντιμετωπίζεται μόνο με το να δίνουμε νόημα στη ζωή μας. Κάνοντας οίστρο της ζωής, τον φόβο του θανάτου».

Το βιβλίο κοστίζει 5 ευρώ και διατίθεται στο τηλ. 6932754954

επικοινωνιστε μαζι μας