Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Πρόγραμμα θεατρικής αγωγής και θεατρικού παιχνιδιού στο Βαλτινό


Πιο κοντά στο θέατρο φέρνει μαθητές δημοτικών σχολείων της περιφέρειας και προσφυγόπουλα ο Δήμος Τρικκαίων. Με ένα πρόγραμμα θεατρικής αγωγής και θεατρικού παιχνιδιού που υλοποιείται από την ερχόμενη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017, ο Δήμος Τρικκαίων ενισχύει τη συγκεκριμένη μορφή έκφρασης και τέχνης για συνδημότες μικρής ηλικίας.
Το πρόγραμμα υλοποιείται σε 13 σχολεία, από τη Διεύθυνση Παιδείας και Πολιτισμού και το Δημοτικό Θέατρο, με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων. Αφορά στους μαθητές όλων των τάξεων των εξής σχολείων: Βαλτινό, Μικρό Κεφαλόβρυσο, Δενδροχώρι, Μεγάρχη, Διάλεκτο, Γενέσι, Πρόδρομος, Μεγαλοχώρι, Παλαιόπυργος, Ρίζωμα,  Μεγάλο Κεφαλόβρυσο, Μεγάλα Καλύβια,  25ο Δημοτικό (όπου φοιτούν και πρόσφυγες).


Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα είναι το εξής:
Α ομάδα σχολείων
Δευτέρα: Βαλτινό
Τρίτη: Μικρό και Μεγάλο Κεφαλόβρυσο
Τετάρτη: Παλαιόπυργος
Πέμπτη: Μεγαλοχώρι
Παρασκευή: Διαλεχτό -Μεγάρχη

Β ομάδα σχολείων
Δευτέρα: Γενέσι -Πρόδρομος
Τρίτη: 25ο Δημοτικό, στα προσφυγόπουλα
Τετάρτη: Ράξα -Ρίζωμα
Πέμπτη: Μεγάλα Καλύβια
Παρασκευή: Πρίνος-Δενδροχώρι

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τις θεατρολόγους που προσλήφθηκαν στον Δήμο μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, κ. Νάνσυ Κουρσοβίτη και Ειρήνη Τάχου. Σε κάθε σχολείο, κάθε θεατρολόγος θα βρίσκεται για έξι ώρες (ανά 3, αν μεταβαίνει σε δύο σχολεία) και θα γίνεται θεατρικό παιχνίδι και θεατρική αγωγή για όλους ανεξαιρέτως του μαθητές και τις μαθήτριες.
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς και φυσικά, είναι εντελώς δωρεάν. Στόχος του Δήμου Τρικκαίων είναι να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών στα χωριά, καθώς έχουν λιγότερες δυνατότητες καλλιτεχνικής έκφρασης, αλλά και να δώσει ευκαιρίες έκφρασης στα προσφυγόπουλα.

επικοινωνιστε μαζι μας