Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Μάγεψε η συγχωριανή μας σοπράνο Νίνα Κουφοχρήστου στη συναυλία- αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών



Άριστες ήταν οι εντυπώσεις από την εμφάνιση της Νίνας Κουφοχρήστου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, στο πλαίσιο του αφιερώματος για τα 40 χρόνια από τον θάνατο της απόλυτης ντίβας της λυρικής τέχνης Μαρία Κάλλας.
Η Τρικαλινή σοπράνο Νίνα Κουφοχρήστου άφησε «άφωνο» το κοινό με την ερμηνεία του έργου της.
Στη συναυλία συμμετείχαν τέσσερις νέες Ελληνίδες σοπράνο με διεθνή καριέρα: η Φανή Αντωνέλου, η Νίνα Κουφοχρήστου, η Μαρία Κωστράκη και η Άρτεμις Μπόγρη, ενώ στο πιάνο ήταν ο Θανάσης Αποστολόπουλος.


Η τρικαλινή υψίφωνος ζει και δραστηριοποιείται στη Γερμανία, όπου έχει εμφανιστεί με πληθώρα ρόλων του οπερατικού ρεπερτορίου, ενώ πρόσφατα εμφανίστηκε στην Λυρική Σκηνή στο ρόλο της Βασίλισσας της Νύχτας.
Ακόμη έχει αποσπάσει σημαντικά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς τραγουδιού όπως το Grand Prix Maria Callas και ο διαγωνισμός της Montserrat Caballé στην Ισπανία.
Βιογραφικό της Νίνας Κουφοχρήστου


Η σοπράνο κολορατούρα Νίνα Κουφοχρήστου του Αναστασίου, γεννήθηκε στα Τρίκαλα όπου ξεκίνησε σπουδές πιάνου. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ. Μετά την απόκτηση Διπλώματος Μονωδίας (καθ. Κατερίνα Καρατζά) και Πτυχίου Ειδικού Μελοδραματικής (Κρατικό Ωδείο Θεσ/νίκης), ολοκλήρωσε -με υποτροφία του ‘Ιδρύματος Ωνάση’- σπουδές Μάστερ στο Οπερατικό Τραγούδι στο Πανεπιστήμιο Κολονίας υπό την Brigitte Lindner, ενώ από το 2013 ειδικεύεται στο Μπαρόκ Τραγούδι (Μάστερ Παλαιάς Μουσικής με τον Prof. Kai Wessel).


Φωτο: Μάνος Μανιός

επικοινωνιστε μαζι μας