Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Της φύσης τα παράξενα στο Βαλτινό τα βλέπεις



Κάποιες φορές παρατηρώντας τη φύση με μια εστιακή ματιά στην επαναλαμβανόμενη διαδικασία της βλάστησης, της ανάπτυξης, και γενικότερα της γέννησης και του θανάτου, γινόμαστε μάρτυρες και διαπιστώνουμε τη θαυμαστή πορεία της σε όλες τις εκδοχές.
Άλλες φορές πάλι γινόμαστε μάρτυρες εκπληκτικών έργων τέχνης, που η ίδια η φύση φιλοτεχνεί. Αρκεί να εστιάσει κανείς το βλέμμα του στο φυσικό περιβάλλον για να μπορέσει να ανακαλύψει και να δει το μεγαλείο της. 
Στο Βαλτινό, η φύση τάβαλε με τις πινακίδες καθώς παρατηρούμε δύο παράξενους μαχητικούς εναγκαλισμούς.


Στην πρώτη εκδοχή και συγκεκριμένα στον επαρχιακό δρόμο του χωριού, λίγο πριν από το γήπεδο ποδοσφαίρου, υπάρχει ένας πλάτανος που είναι έτοιμος να κατασπαράξει μια μεταλλική πινακίδα. Το όλο σύμπλεγμα εξάπτει τη φαντασία και δημιουργεί μια σουρεαλιστική εικόνα.


Στην δεύτερη εκδοχή και συγκεκριμένα πάλι στον επαρχιακό δρόμο, στο έμπα του χωριού, με κυρίαρχα τα στοιχεία της φύσης γη, νερό, αέρας, ήλιος, θέριεψε η βλάστηση, έψαχνε να βρει στήριγμα να ανέβει… και έπνιξε στην αγκαλιά της τις πινακίδες. Θαρρείς πως με την δύναμή της λύγισε το μέταλλο σε έναν αγώνα που φαίνεται άνισος, αλλά δεν είναι.


Οι εικόνες τα λένε όλα…

επικοινωνιστε μαζι μας