Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Διηγήσεις Πόλεων» του Σταύρου Σταμπόγλη


 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου «Διηγήσεις Πόλεων» του Σταύρου Σταμπόγλη την Τρίτη 23 Μαίου 20017, στην αίθουσα εκδηλώσεων του μουσείου Τσιτσάνη, καθώς πολλοί ήταν οι Τρικαλινοί που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.
Για το νέο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κέδρος» και διατίθεται από το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος των Τρικάλων, μίλησαν οι φιλόλογοι: Αγαθοκλής Αζέλης και Φανή Μπαλαμώτη  ενώ αποσπάσματα από το έργο του συγγραφέα διάβασε ο ίδιος ο συγγραφέας και η συγχωριανή μας φιλόλογος, Γεωργία Κολοβελώνη.


Ο Σταύρος Σταμπόγλης γεννήθηκε το 1946 στην Αθήνα.
Φοίτησε στο ΙΓ’ Γυμνάσιο Αθηνών, είναι πτυχιούχος της τεχνικής σχολής Δοξιάδη και έκανε σπουδές Αρχιτεκτονικής στη Γαλλία (Ειδική Αρχιτεκτονική σχολή Παρισιού, ESA).
Εργάστηκε στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα ως αρχιτέκτων μηχανικός.
Σήμερα είναι ομότιμο μέλος του ΤΕΕ.  Δημοσίευσε για πρώτη φορά το 2007.  Είναι μέλος του Κύκλου Ποιητών.

Ιστορίες του Θεσσαλικού Σιδηροδρόμου


Πριν 67 χρόνια στις, 23 Μαΐου 1950 γίνεται η παραγγελία των 14 αυτοκινηταμαξών των αυθεντικών ακόμα Σιδηροδρόμων Θεσσαλίας, από τον Ιταλικό οίκο Societa Italiana Ernesto Breda per Construzioni Meccaniche Milano, στα πλαίσια της Ελληνοϊταλικής συμφωνίας του 1949 περί πολεμικών επανορθώσεων...
Η κατασκευή και παραλαβή τους ως τύπος "ALn669T" το 1951, ανοίγει ένα ανατρεπτικό κεφάλαιο για τον Θεσσαλικό Σιδηρόδρομο και ανεβάζει γερά την ποιότητα της επιβατικής συγκοινωνίας μεταξύ Βόλου-Καλαμπάκας, αλλά και Βόλου-Λαρίσης (τότε ακόμα μετρική)... θέρμανση πετρελαίου με αερόθερμα, ηλεκτροφωτισμός με λάμπες φθορίου και πυρακτώσεως, αυτόματες θύρες, κυλικείο και 69 + 3 αναδιπλούμενες θέσεις επιβατών...


Κατά τ' άλλα και συνοπτικά, αυτοφερόμενες, με δύο υποδαπέδιους εξακύλινδρους (σε σειρά) Δ/Κ D20 (Breda) συνολικής ισχύος 390 HP (μέγ. ταχ. 75 χλμ/ώρα) με δύο κινητήρια φορεία... Επίσης, εισάγουν στην θεσσαλική μετρική και την αυτόματο πέδη πεπιεσμένου αέρος (Westinghouse).

επικοινωνιστε μαζι μας