Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Την λειτουργία του Δημοτικού κτηνιατρείου ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Κώστας Ψύχος


Δημοτικό κτηνιατρείο αποκτά η πόλη των Τρικάλων. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τρικκαίων Κώστα Ψύχο, η ολοκλήρωση του κτηνιατρείου για τα αδέσποτα ζώα, έχει μπει στην τελική ευθεία και αναμένεται να αρχίσει και επίσημα την λειτουργία του. 
Το δημοτικό κτηνιατρείο θα στεγάζεται σε κτίριο επί της οδού Κατσιμήδου, (δίπλα ακριβώς από το δημόσιο κτηνιατρείο) και είναι παραχώρηση με χρησιμισθία στο Δήμο από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, ενώ όλος ο εξοπλισμός και η διαμόρφωση είναι με ιδίους πόρους του Δήμου Τρικκαίων.
Εκεί θα παρέχονται στα αδέσποτα ζώα από αρμόδιο κτηνίατρο, όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες (περίθαλψη, εξετάσεις, εμβολιασμοί, στειρώσεις), ενώ θα τοποθετείται σε αυτά ειδικό μικροτσίπ και στη συνέχεια θα απελευθερώνονται στον χώρο από τον οποίο περισυλλέγησαν.
Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Ψύχος, στα άμεσα σχέδια του Δήμου είναι ο περιορισμός των αδέσποτων ζώων στην πόλη, με τα πιο επιθετικά από αυτά να οδηγούνται στο κυνοκομείο ή ακόμη και σε ευθανασία. Η Δημοτική αστυνομία και το κτηνιατρείο θα είναι εφοδιασμένοι με ειδικό σκάνερ, όπου θα «τσιπάρονται» τα αδέσποτα για να γνωρίζουν άπαντες την ύπαρξη τους. Ακόμη στα άμεσα σχέδια είναι η τοποθέτηση ταϊστρών και ποτίστρων σε καίρια σημεία της πόλης για την καλύτερη διαβίωση των αδέσποτων. Παράλληλα θα ξεκινήσει και εκστρατεία ενημέρωσης για τις ευθύνες και υποχρεώσεις για όσους φιλοξενούν ζώα στα σπίτια τους αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί το δημοτικό κτηνιατρείο.


Πηγή:  trikalaIN 

επικοινωνιστε μαζι μας