Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Διατηρητέο μνημείο της φύσης το δάσος της Παναγίας Βαλτινού



Τον χαρακτηρισμό του Δάσους της Παναγίας στο Βαλτινό ως διατηρητέο μνημείο της φύσης, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων στη συνεδρίασή του, την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017, ύστερα από τη θετική εισήγηση της Διεύθυνσης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος του Δήμου.
Το θέμα εισήγαγε στο σώμα η Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Καλλιδένδρου κα Ελένη Πούλιου, η οποία έδωσε όλες τις πληροφορίες και τα σχετικά στοιχεία για την σπουδαιότητα του δάσους, αλλά και την αναγκαιότητα λήψης απόφασης αυτού του χαρακτηρισμού.


Το θέμα συζητήθηκε στο Δ.Σ. Τρικκαίων με θετικές τοποθετήσεις από όλες τις παρατάξεις και λήφθηκε ομόφωνη απόφαση περί γνωμοδότησης χαρακτηρισμού, του Δάσους της Παναγίας στην Τ.Κ. Βαλτινού της Δ.Ε. Καλλιδένδρου, ως διατηρητέο μνημείο της φύσης, με στόχο την ανάδειξή του ως χώρος ήπιας αναψυχής.
Στόχος του χαρακτηρισμού του δάσους ως διατηρητέο μνημείο της φύσης είναι η ανάδειξή του ως χώρος ήπιας αναψυχής και πνευματικής ηρεμίας, πόλος έλξης φυσιολατρών και επισκεπτών τόσο των κατοίκων του οικισμού όσο και της ευρύτερης περιοχής, χώρος για περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση κυρίως των μαθητών.
Όπως σημειώνεται στην σχετική εισήγηση «το Δάσος της Παναγίας απέχει από τον οικισμό της Τ.Κ. Βαλτινού περίπου ενάμισι (1,5) χιλιόμετρο και αποτελείται από δύο τεμάχια, τα αριθ. 131 και 141 εκτάσεως 35,671 και 3,751 στρέμματα αντίστοιχα.

επικοινωνιστε μαζι μας