Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκε φέτος το Πανηγύρι της Παναγίας Βαλτινού


Με ιδιαίτερη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου γιορτάστηκε το πανηγύρι της Παναγίας του Βαλτινού, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του Δεκαπενταύγουστου προς τιμήν της «Κοίμησης της Θεοτόκου».
Το πανέμορφο δάσος της Παναγίας Βαλτινού κατακλίστηκε από χιλιάδες πιστούς την παραμονή και ανήμερα της εορτής, καθώς οι συναθροίσαντες παρακολούθησαν τις κορυφαίες θρησκευτικές εκδηλώσεις, μέσα σε ένα κατανυκτικό κλίμα, με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια.
Στο ξωκλήσι της Παναγίας, με προεξάρχοντα τον αιδεσιμότατο πατήρ Κωνσταντίνο Ζαχαράκη και τη συνοδεία πέντε ιερέων από γειτονικές ενορίες, καθώς και από τους ιεροψάλτες τελέστηκαν την Δευτέρα το απόγευμα, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, η Ακολουθία του Εσπερινού και των Εγκωμίων προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, μετ’ αρτοκλασίας, ενώ ανήμερα της εορτής, Τρίτη 15 Αυγούστου, τελέστηκε το πρωί, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.


Στους προσκυνητές προσφέρθηκε φιλοξενία και τις δύο ημέρες που τη φροντίδα είχαν εθελοντές μάγειροι.
Παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Τρικαίων: κα. Ελένη Πούλιου και κ. Κώστας Ψύχος, ο Πρόεδρος του Τοπικής Κοινότητας Βαλτινού κ. Δημήτρης Σταμούλης, κ.α.

επικοινωνιστε μαζι μας