Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Καλή σχολική χρονιά, με αυξημένη χρηματοδότηση από τον Δ. Τρικκαίων


Νέα σχολική χρονιά, νέα αρχή, νέα όνειρα και νέα δεδομένα για τον Δήμο Τρικκαίων. Δεδομένα που αφορούν στην αυξημένη επιχορήγηση των σχολείων από τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Όπως τόνισε κατά την παρουσία του στον αγιασμό του Γυμνασίου & Λυκείου Βαλτινού, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, έχει υπερδιπλασιαστεί τα τρία τελευταία χρόνια το ποσό που αποδίδεται. Αυτό, σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις του Δήμου σε κάθε είδους υποδομή, έχει οδηγήσει σε βελτίωση της κατάστασης των διδακτηρίων.
Ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι και η νέα στέγη στο Γυμνάσιο και Λύκειο Βαλτινού καθώς και πλήθος άλλων παρεμβάσεων οι οποίες, όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου συνεχίζονται στα διδακτήρια, με γνώμονα την παράδοση γνώσεων σε ευπρεπές και ασφαλές περιβάλλον.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων αναφέρθηκε και στη σημασία της εκπαιδευτικής διαδικασίας για τους μαθητές, η οποία βασίζεται στο έργο των εκπαιδευτικών.


Στο σχολικό συγκρότημα Βαλτινού, ο νέος διευθυντής Γυμνασίου μετέφερε τα μηνύματα της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης κ. Ελένης Αναστασοπούλου και της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Βάσως Κάκλα, αναφερόμενος ο ίδιος στη σημασία της νέας σχολικής χρονιάς.
Ενώ η διευθύντρια του Λυκείου Βαλτινού κ. Δήμητρα Αγγέλου επεσήμανε τη συνεργασία με τον Δήμο και τη σημασία στο περιφερειακό αυτό συγκρότημα σχολείων, με τα 225 συνολικά μέλη της σχολικής κοινότητας. Στο εν λόγω σχολείο ο Δήμος Τρικκαίων επισκεύασε τη στέγη, με αποτέλεσμα το διδακτήριο να είναι πλέον «οχυρωμένο» στις καιρικές συνθήκες.
Στον αγιασμό παρίσταντο επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Μιχάλης Λάππας η αντιδήμαρχος κ. Ελένη Πούλιου, και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Βαλτινού κ Δημήτριος Σταμούλης.

Κάθετο ΟΧΙ των κατοίκων Βαλτινού και φορέων για τη μονάδα βιορευστών


Με τέσσερις ενέργειες που κορυφώνονται με κινητοποίηση στη Λάρισα, οι κάτοικοι του Βαλτινού αντιδρούν έντονα σε εγκριθείσα μονάδα βιορευστών κοντά στο χωριό τους.
Σε μαζικότατη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου 2017 στο χωριό, οι κάτοικοι ήταν κάθετοι: δεν θα επιτρέψουν τη δημιουργία μιας μονάδας, για την οποία η έγκριση της ΜΠΕ έχει γίνει μεν από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, αλλά αυτό συνέβη αντίθετα με 4 αποφάσεις των εκλεγμένων οργάνων της τοπικής κοινωνίας (Τοπική Κοινότητα, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων, Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας).
Οι  αποφάσεις είναι οι ακόλουθες:
1. Να εκδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις ενέργειες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης
2. Να προβεί ο Δήμος σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την ακύρωση της απόφασης (όπως ήδη αναφέρεται σε επιστολή του Δημάρχου προς τον Συντονιστή της ΑΔ Θεσσαλίας)
3 Να διερευνηθεί η δυνατότητα ακύρωσης του μισθωτηρίου συμβολαίου
4. Να ενημερωθούν και τα διπλανά χωριά – και κυρίως το Δενδροχώρι που είναι πιο κοντά στην σχεδιαζόμενη επένδυση από το Βαλτινό -, προκειμένου να υπάρξει μαζική κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στη Λάρισα.


Στην ουσία της εν λόγου λαϊκής συνέλευσης, μετά την εισαγωγή στο θέμα από τον πρώην Δήμαρχο Καλλιδένδρου κ. Δημήτρη Τσιγάρα (ιστορικό, ενέργειες, επιστολή Δημάρχου και διερωτώμενος για την απουσία κάποιου από τους επενδυτές), ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου κινήθηκε σε 4 επίπεδα:
1. Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αγνοεί (και δεν αναφέρεται πουθενά) ότι η μονάδα είναι σε μικρότερη απόσταση από 500 μ. από αναγνωρισμένο μνημείο της φύσης, το δάσος φράξου της Παναγίας.
2. Το ΤΕΕ Μαγνησίας πρόσφατα, για αντίστοιχο έργο, έθετε σοβαρά ερωτήματα ως προς την ασφάλεια αυτών των εγκαταστάσεων
3. Η άδεια αυτή έχει βγει προς πώληση στο διαδίκτυο. Και αναρωτήθηκε: Ποιος άραγε εγγυήθηκε για τη θετική έκβαση της υπόθεσης;
4. «Δεν θα ήμουν αρνητικός σε μία επένδυση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η οποία θα ενέπλεκε την τοπική οικονομία», σημείωσε. Αλλά τόνισε ότι η συγκεκριμένη επένδυση αφορά σε καύση λαδιών που δεν θα παράγονται καν στην περιοχή μας (κραμβέλαια, φιοινικέλαια, λάδια κοκοφοίνικα και τηγανέλαια). Στην ουσία, επεσήμανε, απλώς θα έρχονται εδώ να κάψουν λάδια που θα εισάγουμε στη χώρα. Και τόνισε ότι, ακόμη και σήμερα στην Ελλάδα, δεν έχουν τεθεί με νόμο τα όρια εκπομπής των μονάδων αυτών!

επικοινωνιστε μαζι μας