Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Ο ντράμερ Γιώργος Ζαμπακάς ένα από τα μέλη του Badel Trio



Με το ψευδώνυμο «Τρικαλέρο», ο συγχωριανός μας Γεώργιος Ζαμπακάς του Αθανασίου, που ζεί και δραστηριοποιείται στην Κρήτη, αποτελεί ένα από τα μέλη του μουσικού σχήματος Badel Trio που εμφανίζονται ανά την Ελλάδα και παρουσιάζουν στο κοινό την μουσική τους.
Γνώστες της κρητικής μουσικής παράδοσης, αλλά και... λάτρεις του σκληρού ήχου, οι Babel Trio έρχονται με το εκρηκτικό «Roots Electrified» να προστεθούν στη λίστα με τα μοναδικά εκείνα ελληνικά σχήματα που βάζουν στην... πρίζα την λαϊκή κουλτούρα και πάνε σε άλλο επίπεδο την ακρόαση παραδοσιακών μουσικών ήχων.


Ορμώμενοι από την Κρήτη (αν και κατά το εν τρίτο Κρητικοί) ο Δημήτρης Σιδερής (ηλεκτρικό λαούτο), ο Γιώργος Ζαμπακάς (ντραμς) και ο Μιχάλης Αυλωνίτης (μπάσο) έχουν ήδη αρχίσει να απασχολούν κοινό και κριτικούς με ένα κράμα κρητικής μουσικής γεμάτης overdrive, χαοτικά εφέ και ψυχεδέλεια.
Η δημιουργία του μουσικού σχήματος ξεκίνησε το 2011 και γρήγορα ακολούθησε η μουσική πρόταση με το πρώτο τους  album που φέρει τον τίτλο «Roots Electrified» και ένα δεύτερο να ετοιμάζεται.


Στις 25 Νοεμβρίου  εμφανίστηκαν και στα Τρίκαλα στο μουσικό στέκι  «Ανδρομέδα» και παρουσίασαν το μουσικό τους έργο που το προσδιορίζουν ως progressive rock, ψυχεδελικού μουσικού κώδικα, που χρησιμοποιεί ποικίλες αισθητικές αναφορές έχοντας ως βάση τις μουσικές της Κρήτης και των νησιών του Αιγαίου. 
Μέσα από ένα fusion παίξιμο που ενίοτε ξεδιπλώνονταν ψυχεδελικά, ταξίδεψαν τους Τρικαλινούς ακροατές στις απάτητες παραλίες του Νότου, συνδυάζοντας το κλίμα καλοκαιρινής ραστώνης της Σούγιας με την εγκεφαλικότητα του Καζαντζάκη».
Μια γεύση από την μουσική του Badel Trio στο βίντεο που ακολουθεί:




επικοινωνιστε μαζι μας