Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Η Πρωτομαγιά στην Παναγία Βαλτινού



Πλημμύρισε και φέτος το δάσος της Παναγίας Βαλτινού από τους εκατοντάδες επισκέπτες, που τήρησαν πιστά το έθιμο της φυγής προς την εξοχή για να προϋπαντήσουν τον Μάη....
Από νωρίς το πρωί, υπήρξε η προσέλευση του κόσμου όπου στήθηκαν οι …ψησταριές, με την οργανωτική υποστήριξη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βαλτινού. 
Υπό τους ήχους των δημοτικών τραγουδιών και τους χορούς των χορευτικών τμημάτων, οι φυσιολάτρες επισκέπτες, μέσα σε ένα κλίμα χαράς, ευεξίας κι ευωχίας, έφαγαν, ήπιαν χόρεψαν, χάρηκαν και απόλαυσαν τη φύση! Δείτε και το σχετικό βίντεο πατώντας εδώ https://www.facebook.com/zevgarolivado/videos/1549655171824613/




Στο φετινό πρωτομαγιάτικο ραντεβού παραβρέθηκαν και οι «Εθελοντές Τρικάλων» με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων, κ. Μιχάλη Λάππα, που διατηρούν μια αγαστή συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Βαλτινού.
Αλιεύσαμε από το διαδίκτυο και παρουσιάζουμε παρακάτω τις εντυπώσεις των Εθελοντών Τρικάλων:
«Υπάρχουν μερικές γλυκές στιγμές, που επιβεβαιώνουν πώς η ελληνική κοινωνία έχει ακόμη αντοχές. Οικογένεια, φιλία, παρέα, όλα βρήκαν τη θέση τους!
Μαζί έζησαν την ξεχωριστή αυτή ημέρα, όχι μόνο οι δύο συλλογικότητες αλλά και πλήθος κόσμου, που επέλεξε το υπέροχο και μοναδικού φυσικού κάλλους αλσύλλιο του εξωκκλησιού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Βαλτινό. Η περιοχή μας είναι πραγματικά ευλογημένη, αφού τέτοια υπέροχα μέρη βρίσκονται δίπλα στον σπίτι μας. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαλτινού και την Πρόεδρο Ζαφείρα  Βογιατζή, για την ζεστή φιλοξενία, την δημοτική ορχήστρα που επέλεξε για να μας κρατήσει συντροφιά μέχρι αργά το απόγευμα, αλλά και τον απαράμιλλο συνεργάτη μας Χρήστο Ιωάννου για την υπομονή του και τη μοναδική τεχνική του στο ψήσιμο καθώς και την προετοιμασία του χώρου».
Καλό μήνα!
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας