Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Παλιές φωτογραφίες «Ελλάδα του 1903-1930»



Παλιές φωτογραφίες από την Ελλάδα του 1903-1930, φωτογραφίες του Fred Boissonnas που δείχνουν έναν ήσυχο και διαφορετικό κόσμο.
Παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες από την Ελλάδα των αρχών του 20ου αιώνα, εκείνης της μακρινής εποχής που πολύ πιο εύκολα, άμεσα και παραστατικά μας δείχνουν τις συνήθειες, τον τρόπο ζωής, και προφανώς την τότε κοινωνική δομή. Χωρίς αυτές θα χρειαζόμασταν πολλές σελίδες για να αποτυπώσουμε σε λέξεις με σαφήνεια και ακρίβεια την πραγματικότητα εκείνης της εποχής.
Αντίθετα οι εκφράσεις των προσώπων, το ντύσιμο, η σκληρή δουλειά στα χωράφια σ` αυτές τις παλιές φωτογραφίες μας βοηθούν να καταλάβουμε πιο εύκολα πολλά πράγματα για τις τότε συνθήκες ζωής, ανακαλύπτουμε ότι ο κόσμος αλλά και ο χαρακτήρας των ανθρώπων ήταν πολύ διαφορετικοί.


Αποτυπώνονται απλοί άνθρωποι που προσπαθούσαν πρώτα απ` όλα να επιβιώσουν σε ένα δύσκολο περιβάλλον, όπου η δουλειά ήταν σκληρή και πολύωρη, τα υλικά αγαθά πολύ περιορισμένα και μόνο σε ένα στενό κύκλο, άνθρωποι με αρκετή αθωότητα και αφέλεια αν τους συγκρίνουμε με τα σημερινά δεδομένα, χωρίς περιττές καταναλωτικές ανάγκες, φτωχοί στην πλειοψηφία τους αλλά μάλλον πιο χαρούμενοι από εμάς, φαίνεται στα πρόωρα γερασμένα αλλά χαρούμενα πρόσωπα τους.



επικοινωνιστε μαζι μας