Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 στο Βαλτινό



Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε και φέτος η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 στο Βαλτινό, καθώς στη μεγάλη διπλή γιορτή, της Εθνικής Παλιγγενεσίας και της Ορθοδοξίας με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου είναι ημέρα κατάνυξης και απόδοσης της οφειλόμενης τιμής στους αγωνιστές του 1821 και σε όλους εκείνους τους επώνυμους αλλά και ανώνυμους ήρωες, που κράτησαν στην καρδιά τους άσβεστη τη φλόγα του ξεσηκωμού και αγωνίστηκαν προκειμένου να υπερασπιστούν τα ιδανικά, τις αρχές και τις αξίες του έθνους μας.
Η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821, αποτελεί μια ασίγαστη υπενθύμιση του πάθους και της γενναιότητας της ελληνικής ψυχής, της αποφασιστικότητας, της τόλμης και της αυτοθυσίας των Ελλήνων. Ταυτόχρονα αποτελεί και παράδειγμα της μεγάλης δύναμης του έθνους μας όταν καταφέρνουμε να αγωνιζόμαστε για τον κοινό σκοπό με σύμπνοια και ομόνοια. Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα μας, είναι και ημέρα ευθύνης προς την πατρίδα, προς τη σημερινή αλλά και τις επόμενες γενιές.


Οι εκδηλώσεις απόδοσης τιμής ξεκίνησαν με τον εκκλησιασμό και τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Βαλτινού. Ακολούθησε στο χώρο της κεντρικής πλατείας, η επιμνημόσυνη δέηση από τον πατέρα Κωνσταντίνο Ζαχαράκη και η κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και της μαθητικής κοινότητας.


Τους Ήρωες του 1821 τίμησαν καταθέτοντας στεφάνια στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, παρουσία μαθητών, καθηγητών, διευθυντών των σχολείων του Βαλτινού και πλήθους κόσμου, ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Μπούρας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαλτινού κ. Δημήτρης Σταμούλης, εκπρόσωποι σχολείων, φορέων και συλλόγων.


Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση των μαθητικών τμημάτων.

επικοινωνιστε μαζι μας